2020

19 maart 2020

De uitgesleten schroefaskoker opgevuld met een slijtvaste, vetbestendige slang. De schroefaskoker tevens voorzien van een zelfdoserend smeervet-systeem. Hopelijk behoort lekkage langs de schroefas tot het verleden. De anti-osmoselaag waar deze was verdwenen aangevuld. De boot begint gereed te komen voor een langere zeilreizen.

maart 2020

De Jan Bart is in oktober 2019 uit het water gehaald voor onderhoud van het onderwaterschip. Een jaar na aanschaf (1999) het gehele onderwaterschip een anti-osmosebehandeling gegeven door het opbrengen van 11 lagen International Gelshield 200 gevolgd door 3 lagen selfpolishing anti-fouling International Micron. Blijkt een geweldige investering! De eerste jaren de boot om de drie jaar uit het water gehaald. Toen bleek telkens dat de antifouling nog lang niet afgesleten was. Nu na 6 jaar in het water gelegen te hebben blijkt het onderwaterschip nog puntgaaf. Kan wel wat antifouling gebruiken. Dus 3 lagen antifouling erop en goede hoop dat de boot er weer 6 jaar tegen kan.

 

Donderdag 16 juli 2020

De Corona maakt een zeiltocht naar het buitenland nog steeds lastig. We kiezen ervoor via Overijssel (Weerribben), de Friese Meren vanuit Delfzijl langs de Waddeneilanden te gaan.

Een drankje gedronken en een hapje gegeten bij voormalig DCMR-collega André de Jong en zijn vrouw in Warten, die hier met hun woonschip liggen. Een bijzonder leuke ervaring, op visite gaan door gewoon even langszij te gaan liggen.