2021

Dinsdag 1 juni 2021

Nog geen groen licht om naar Portugal te vertrekken.

Om onze zeebenen niet te verliezen kiezen we dit jaar ervoor om door Zeeland te gaan zwerven voor een paar maanden.

Vrijdag 4 juni 2021

De Markerwadden, op dit moment geel van de moerasandijvie. Een Eldorado voor de vogelliefhebber. In de lagune nabij de haven waan je je aan de Engelse zuidoostkust.

Donderdag 10 juni 2021

Aangekomen in Alpen a/d Rijn om 21.30 uur. De Molenaarsbrug in Alphen over de Heimanswetering blijkt kapot te zijn. De brugklep blijft hangen. Tot 's-nachts 01.30 uur ons verdienstelijk gemaakt met het overzetten van een monteur tussen de brughuizen aan weerskanten van het water.

Vrijdag 23 juli 2021

Tijdens onze tocht naar Breskens werden we enkele uren achtervolgd door drie bruinvissen. Zeehonden staken hun kop boven water om te zien wat er nu weer langs kwam. 

Gisteren zijn een oud-DCMR-collega van Richard, Edwin van der Hoek en zijn vrouw aan boord geweest voor een drankje. Erg gezellig, ze kwamen 's-ochtends voor een bakje thee/ koffie. De middag was al aardig om, toen ze van boord gingen. Zaterdag gaan we samen ijs eten. 

Woensdag 18 augustus 2021

Bergen op Zoom bereikt. De regen komt met bakken uit de hemel. Besloten te blijven liggen. Er schijnt beter weer op komst.

Zondag 22 augustus 2021

Door veel zeilers wordt Bergen op Zoom onterecht overgeslagen. Oké, de haven ligt in een industriegebied. Maar na een halfuurtje fietsen, zie je een totaal andere omgeving. 

Dinsdag 31 Augustus 2021
Voor onze passie, het bezoeken van kastelen, hoeven we niet te wachten tot Frankrijk. In Renesse ontdekten we slot Moermond, gebouwd rond 1613. Werkelijk een juweeltje.

Maandag 18 oktober 2021

Aangekomen in onze thuishaven Biddinghuizen. De weersverwachting voor de komende 14 dagen geeft veel wind aan. Kortom herfstachtig weer. Tijd om ons huisje in Biddinghuizen op te zoeken om te overwinteren. We kijken er nu al naar uit om medio april 2022 weer te vertrekken.