Dinsdag 29 maart 2023

Na 3 maanden terug op onze boot. Verwelkomt met een temperatuur van 16 gr C. Na wat schoonmaakwerk weer goed bewoonbaar en alle apparatuur werkt. We hadden een treinkaartje voor de TGV om ons maandag in één dag naar l'Orient te brengen. Door de betogingen en stakingen in Frankrijk werden het 2 dagen met een overnachting in Rennes. En van Vannes naar l'Orient niet per trein maar per bus wegens sabotage van het spoor.

Het station van Rennes in de avond. Een bezienswaardigheid op zich.

Zaterdag 8 april 2023

Al weer ruim een week thuis op onze boot. Veel zon en 15 gr C. Wat klusjes doen, na 14 jaar trouwe dienst was  de startaccu op. En rondfietsen/wandelen in de bosrijke omgeving met prachtige rivierdalen. L'Orient is gewoon een grote stad. Zittend op een terrasje in de kustplaats L'Armor Plage, enkele kilometers van L'Oriënt is het Franse leven op zijn best.

Zondag 16 april 2023

Na 7,5 varen, om 19:00 uur in Quiberon aangekomen. Een uiterst relaxe havenmeester begeleidt ons naar een geschikte ligplaats. Met de prachtige dennen op de rotsen langs de kust en temperatuur boven de 20 graden, een waar eldorado.

Maandag 17 april 2023

Een wandeling door Quiberon

Dinsdag 18 april 2023

Ook onder de waterlijn is Frankrijk mooi!

Dinsdag 25 april 2023
Twee dagen geklust in Quiberon, een complete kookgasinstallatie met koperen leidingen ingebouwd. Na 50 jaar waren de branders van het huidige gasstel weggeroest. De polen van de boordaccu's grondig gereinigd, na herhaaldelijke storingen. Vandaag met de bus een bezoek gebracht aan Auray, een schilderachtig havenplaatsje aan de rivier de Trauray.

Vrijdag 28 april 2023

Door dichte mist, soms minder dan 100 meter zicht om 19:00 uur in La Turballe aangekomen. Radar en AIS bewijzen met dit weer hun diensten. La Turballe een leuke kustplaats en een subliem restaurant gevonden.

Zaterdag 29 april 2023

Een fietstocht door het binnenland naar het middeleeuwse Guérande.