Woensdag 5 juli 2023

Over een knobbelige oceaan, na 10 uur varen in Santander aangekomen. Een indrukwekkende haven bij binnenvaren met zijn rotsen en vuurtoren naast de haveningang en op de achtergrond de Pyreneeën.

Woensdag 13 juli 2023

Na een tocht met stralende zon, mist en motregen Ribadesella bereikt. Om 02:30 uur afgemeerd in de haven, na een tocht van 16 uur. Dit is ons uitzicht de volgende ochtend.

Woensdag 19 juli 2023
Om 17:30 uur, na 5,5 uur zeilen in Gijón aangekomen. Voor de wind een gemiddelde snelheid van 6 knopen. Het is voor ons gewoon vreemd om een haven bij daglicht te bereiken.

Zondag 23 juli 2023

Om 02:00 uur aangekomen in Ribadeo. Een forse trip van 64 zeemijlen (115 km). Overdag blijken we een leuk uitzicht te hebben.

Om bij de jachthaven te komen moesten we in de nacht wel onder deze brug door. Voor een goede nachtnavigatie blijkt de Reeds Almanac een onmisbaar boek.

Woensdag 26 juli 2023

Na 9 uur varen in Viveiro aangekomen. Een verassende bosrijke oase bij Cabo Ortegal. Cabo Ortegal is de grens    tussen de Golf van Biskaye en de Atlantische oceaan. Na weken naar het westen te hebben gevaren, zullen we bij de volgende tocht weer zuidwaarts varen.

Donderdag 27 juli 2023

Cabo Ortegal berucht om zijn hoge golven en de veranderlijke wind geeft ons nu een prachtige zonsondergang.

Maandag 31 juli 2023

Om 02:00 uur in A Coruna aangekomen. Komende week wordt windkracht 6 tot 8 Beaufort verwacht. We liggen hier prima.

Dinsdag 1 augustus 2023

Een huis met een mooie voorgevel in het centrum van A Corûna en het formaat cappuccino wat Helma helemaal gelukkig maakt.

Vrijdag 4 augustus 2023

Een wandeling langs de kliffen en de vuurtoren van A Corûna.

Dinsdag 8 augustus 2023
Vandaag kaap Cabo Vilan gerond, grens tussen Golf van Biskaye en Atlantische oceaan. Pittig kaapje met hoge golven. Met midden op zee 24°C op de thermometer goed te doen. Als we 1-2 zeemijlen voorbij de kaap zijn, is de golfhoogte ineens 2-3 meter minder. Een bijzondere fenomeen. Om 23:00 uur aangemeerd in Muxia.

Zondag 13 August 2023

Om 20:30 uur aangekomen in Muros. Een tocht van 7 uur, waarbij vele ontmoetingen met dolfijnen.

Zondag 20 augustus 2022

Weer een stukje zuidelijker. Tussen de orca's door naar Ribeira gevaren. Geen orca gezien, maar gisteren en vandaag hadden orca's het voorzien op zeilboten, die maar 2 tot 3 zeemijlen van ons af waren. Eén van de zeilboten, die door orca's was aangevallen bleek aan de steiger naast ons te liggen. Hieronder ons "nieuwe" uitzicht.

Vrijdag 25 augustus 2023

De schade aan de boot, die door orca's was aangevallen bleek enigszins mee te vallen. Het roerblad blijkt onbeschadigd, de tandwielen die voor de overbrenging van de beweging van het stuurwiel naar het roer zorgen blijken te zijn gebroken. Bij deze dus geleerd: "Bij een aanval van orca's laat het roer los/ ontkoppel de stuurautomaat." Bij vertrek uit Ribeira een rustige windje. Varend tussen de prachtig begroeide rotseilanden voor de kust genieten we van de dolfijnen, die ons regelmatig een stukje volgen of meesurfen op het buiswater voor de boeg. Uit een marifoonbericht van een naburig zeiljacht blijkt dat de orca's nog steeds in de buurt zijn. In de loop van de middag nam de wind toe tot 7 Beaufort en was het keihard werken. Om uiteindelijk in Vigo aan te komen.

Vigo een jachthaven op stand. Hieronder een indruk van het havenkantoor met bibliotheek.

Woensdag 30 augustus 2023

Vandaag met de trein vanuit Vigo, Santiago de Compostela bezocht. Een indrukwekkende stad.

Vrijdag 1 september 2023

We zijn in Portugal! Om 22:30 uur, plaatselijke tijd, in Portugal is het 1 uur vroeger dan in de rest van Europa aangemeerd in Viana do Costelo. Hieronder een foto van ons "huis" in Viana do Costello.